Zgodba čajev Nasmeh Narave

Mi se nasmehnemo naravi. Narava se nasmehne nam.

Pri našem delu je prisotna naša povezanost z Naravo, upoštevanje naravnih ciklusov, spoštovanje rastlin, ki imajo tendenco, da nam iz zemlje, zraka, sončne energije in vode potegnejo najboljše snovi, ki so blagodejne ne samo za naše telo, ampak tudi za dušo in duha. Rosa na rastlinah se ponoči spogleduje z žarečimi zvezdami in luno, podnevi pa lovi sončne žarke in ustvarja tisoče mavričnih žarkov, ki se lesketajo bolj kot kristal. Rastline posrkajo mavrico, da se v njih tvorijo še bolj žlahtni in človeku prijetni sokovi. Čez dan pa se željno nastavljajo sončnim žarkom, da bodo njihovi cvetovi in plodovi kar najbolj kvalitetni. Z naravo sodelujemo in vanjo le minimalno posegamo.

Ko na naše ekološko posestvo posadimo novo rastlino, jih vedno nasadimo več. Eno damo v peščeno zemljo, drugo v humusno, tretjo pa v njivsko zemljo. Razporedimo jih tudi glede na strani neba. Nekaterim bolj ustreza severna stran, drugim južna, tretjim vzhodna. Rastlina sama izbere, kje in v kakšni zemlji ji je najbolj všeč. Naslednjo sezono jih na tisto mesto posadimo kot trajnice.

Rastline podpirajo tudi druga drugo. Vedno upoštevamo naravni red. Kraljestvo mikroorganizmov skrbi za pravilno rast rastlin. Sadimo, nabiramo in razmnožujemo rastline na nežen in spoštljiv način. Tako je na našem posestvu ustvarjen pravi raj za rastline in tudi živali. Moč naših rastlin, ki same odločajo, kaj in kako bodo posrkale iz zemlje, je zelo velika.

Tudi ko so rastline posušene in pripravljene za čaj, so še vedno žive in vsebujejo vse naravne snovi, ki človeku pomagajo vzpostaviti ravnotežje v telesu, duhu in duši. Ročno delo, subtilen odnos in dobra volja še povečajo aromo in esenco rastlin. Zadnjih 15 let smo gradili kompleksen sistem kombinacije rastlin, da je učinek optimalen.