Slovensko. Naravno. Etično.

Pri Nasmehu Narave smo za vas pripravili ekološko pridelane izdelke, ki so certificirani in izdelani z željo, vam približamo zakladnico blagodejnih učinkov, ki se skrivajo v naravi. Držimo se načela lokalnosti in uporabljamo slovenske sestavine. Vsi izdelki so ročno delo, narejeni z obilico dobre volje, ter podkovani s strokovnim in tradicionalnim znanjem o zeliščih.

Zgodba posestva Preščan

Lastnica kmetije Magdalena Metelko je kmetijsko posestvo podedovala po svojih starših in leta 2006 pridobila tudi certifikat za ekološko pridelavo. Predniki so s kmetijo začeli leta 1850, o čemer priča notarski zapis. Kmetija leži na hribovitem pobočju nadmorske višine 500 m, v vasi Vintarjevec. Posestvo je 7 km oddaljeno od stiškega samostana, odmaknjeno od cest in vplivov zunanjega sveta. Posestvo premore 9 hektarov zemlje, vključno z gozdovi, ki je sedaj pretežno v uporabi za gojenje in nabiranje zdravilnih zelišč. S to dejavnostjo smo se na kmetiji pričeli ukvarjati že leta 2006. Prodaja zelišč je sprva potekala le v ozkem krogu znancev in prijateljev, v obliki zeliščnih čajev. Po letu 2000 pa smo se zaradi vedno večjega povpraševanja odločili, da bomo z zelišči poskusili srečo na širšem Slovenskem trgu. V zadnjih letih smo Nasmeh Narave razširili s ponudbo izdelkov in poleg omenjenih zeliščnih čajev ponujamo tudi druge zeliščne proizvode.

V sodelovanju s Sonjo Vavken s. p. smo razvili in proizvajamo tudi izdelke za kozmetično nego obraza in celega telesa. Izdelki so narejeni izključno iz slovenskih ekološko certificiranih sestavin in tako uveljavljamo poleg načela ekološke pridelave tudi načelo lokalnosti. Zelišča nabiramo ročno in jih tudi ročno pakiramo. Izdelava kozmetičnih izdelkov prav tako poteka ročno in z največjo skrbnostjo pri izbiri in kontroli sestavin.